Mossor och myter 11 & 17/11

Nu när höstmörkret lägger sig och vindarna blåst ner de färggranna löven är det mossorna som lyser grönt i naturen. Dem ska vi kicka lite närmare på i två kommande aktiviteter. Först ut är vår familjeverksamhet Natursnokarna. Vi träffas söndagen den 11/11 kl.11 på parkeringen vid Slätthults motionsgård för att sedan promenera ner till Ryrbäcksravinen och se vad vi hittar för mossor där. Vi leker lite lekar och fikar på medtagen matsäck. Tänk på kläder efter väder. För info, kontakta Storsnoken Josefin Bengtsson, 0708-355471

Lördag den 17/11 samlas vi kl.10 på parkeringen vid Nils Ericssonsgymnasiet för samåkning till domarringen i Vargön där Lennart Hansson berättar om Halle- och Hunnebergs kulturhistoria och eventuella kopplingar till fornnordisk mytologi. Lennart tar oss med till utvalda platser vid Hunneberg och vi avslutar med gemensam fika (medhavd matsäck) vid den vackra utkiksplatsen vid Flo klev. Ute i naturen passar vi på att titta på vad grönt vi hittar – mossa! För info kontakta Thorulf Lundqvist 0764-267809

Alla är välkomna!

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.