Studiecirkel Alternativ odling för näringsriktig och giftfri mat – Start 5/2

Som alla känner till används många gifter i det konventionella jordbruket och folk väljer idag mat som odlats utan att ha utsatts för några gifter – den ekologiska trenden är mycket stark över hela världen. Vi behöver en helhetssyn på hur vi producerar vår mat så att den inte bara blir giftfri utan även näringsrik och då måste vi förstå hur växterna samverkar med den jord de odlas i och med de djur som lever ovanpå jorden, men också allt liv som finns i själva jorden.

Om detta finns mycket kunskap samlad, inte minst på Vårviks gård här i Trollhättan, och vår studiecirkel kommer att bygga på denna kunskap och som finns samlad i skriften ”Vårviks gård, En ekologiskt inriktad oas” på 150 sidor och som går att ladda ner gratis på nätet.

Vi kommer att diskutera alternativ odling vid ett antal träffar under året, men också besöka Vårvik vid minst tre tillfällen för att i praktiken ta del av verksamheten där. Detta kan ge inspiration till egna odlingsförsök som vi också kan diskutera i vår studiecirkel.
Denna studiecirkel sker i samarbete med Studiefrämjandet Trollhättan.

Start tisdag 5 februari kl.19.00
Kostnad 200 kr.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.