Barnverksamhet

Natursnokarna heter vår barn– och familjeverksamhet

Natursnokarna är vår barn- och familjeverksamhet där barn och vuxna upptäcker naturen tillsammans. Vi gör utflykter och lär oss om naturen genom att leka, upptäcka och undersöka.

Varför snoka i naturen med Naturskyddsföreningen?
Forskningen visar att både barn och vuxna blir friskare och mindre  stressade av att vara i naturen. Vi minns och lär bättre när vi använder både kroppen och sinnena. Barn får bättre motorik av att vara i naturen och deras koncentration och kreativitet ökar.

Sedan finns det förstås mycket spännande att upptäcka i naturen. Naturen är livsviktig för oss och ger oss många gratistjänster som vi ibland tar för givna, till exempel ren luft, mediciner och byggnadsmaterial. De som har kunskap om naturen är också rädda om den.

Hur snokar vi?
Aktiviteterna varierar, vi skådar fågel, snokar upp småkryp, kollar myror, går tipspromenad etc. Ett viktigt inslag är det medhavda fikat

Vem kan snoka?
Alla barn mellan 5-12 år som har med sig en vuxen. Det kan vara pappa, mamma, morfar, farbror, snälla granntanten eller någon annan.

Natursnokledare
Kaisa Ellström 0703 91 03 41 och Helena Sellering 0708 60 29 13

 

 Natursnokarnas aktiviteter våren 2017

 

  • Söndag 23 april kl 10-13 -Utflykt till lantgården Jordbron

Vi besöker lantgården Jordbron i Upphärad och tittar på kaniner och höns. Samling vid Nils Ericssonskolan för gemensam avfärd. Metdag fika. Föranmälan senast 13 april till Kaisa, 0703 91 03 41.

  • Onsdag 7 juni kl 17-19 – Vi håvar vattendjur

I dammen vid Slätthults motionsgård letar vi efter trollsländelarver, grodyngel och vattenskorpioner. Stövlar är bra att ha på fötterna och lite fika i ryggsäcken.

  • Vi återkommer med fler aktiviteter för Natursnokarna till hösten.

 

 

 

kaisa

Kaisa berättar för de små natursnokarna