Klädbytardag 14/4

Vårkollektionen är här!  Kom till Hamnmagasinet lördagen den 14 april och förnya din garderob. Ta med dig 5 fräscha plagg som du tröttnat på och lämna in dem. Inlämning sker mellan 10-11 och från kl.11 får du möjlighet att välja 5 nya plagg till din garderob.
Trots överfulla garderober fortsätter svenskarna att shoppa kläder. I genomsnitt köper vi cirka 13 kilo nya kläder och textilier varje år. Miljön drabbas samtidigt hårt genom att det går åt mycket vatten, kemikalier och energi både vid odlingen av bomullen och när tyget görs. För att tillverka tyg till ett par vanliga jeans går det till åt ca 10 000 liter vatten. Genom att öka livslängden från 2,2 år som är genomsnitt för ett plagg med 9 månader minskar klimatpåverkan med 27 procent och vattenanvändningen med 33 procent. Att byta kläder med andra är ett av flera sätt att låta kläderna leva länge.
 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.