Fjärilar på biologiska mångfaldens dag 22/5

Citronfjäril, Påfågelöga och Nässelfjäril – försommarens budbärare som vaknar till liv då vårsolen värmer. Makaon, Amiral och Sälgskimmerfjäril – högsommarens fladdrande juveler. Dessa vackra varelser som gärna besöker våra trädgårdar och rabatter. Men hur mår de egentligen? Och vad kan vi göra för att hjälpa dem?

Lars Petterson, docent i zooekologi vid Lunds Universitet, berättar om våra dagfjärilar och deras roll i ekosystemet. Lars är också samordnare för projektet Svensk Dagfärilsövervakning, ett projekt som bygger på medborgarforskning, och där du kan vara med och hjälpa till.

Plats: Lagerlöfsalen, Folkuniversitetet (Folkets Hus, ingång från Garvaregatan)

Tid: 18.30

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.