Novembervandring vid Sjölanda och Liperedssjön 21/11

Tid: Tisdag den 21 november kl 13.00 – ca 16.30. OBS tiden!

Plats: Samling vid P-platsen på kommunala badplatsen i Sjölanda, Trollhättan. (Om ni kommer från Vbg – kör E 45 söderut genom Trollhättan. Tag vänster i rondellen mot Sjuntorp. Tag vänster vid skylt Vårhaga. När asfalten tar slut är ni vid badet och P-platsen.)  

Tema – Nu och Då. Vi vandrar mellan nybyggda hus, fortsätter gamla vägen bakom Sjölanda Herrgård med anor från 1700-talet, mot Liperedssjön och via Kätten tillbaka till badplatsen. Lätt vandring som avslutas med grillning, bastubad och dopp i sjön för den som vill och vågar. Medtag eget att grilla.

Extra: Den som innan vandringen vill veta mer om Sjölanda herrgårds historia, kan börja dagen kl 10.00 -12.00, med att besöka ”Träffpunkten” i Velanda hembygdsgård och lyssna på Bengt Johannesson som berättar o visar bilder från tiden då herrgården var ett pensionat. Inträde 25 kr inkl fika.

Alla välkomna på höstens sista vandring med Trollhättans och Vänersborgs naturskyddsföreningar i samverkan med Studiefrämjandet.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.